Arbeidsliv

Dagdrøm deg til kreativitet

I strømmen av kreativitetstips, er dette et råd det er enkelt å gjennomføre.

Publisert Sist oppdatert

Forskere fra Harvard University har ifølge forskning.se funnet at vi bruker halvparten av vår våkne tid til å dagdrømme. I Sverige har Etzel Cardeña, professor i psykologi ved Lunds universitet og doktorgradsstudent David Marcusson-Clavertz undersøkt hva slags mennesker det er som dagdrømmer mest, og i henhold til resultatene ser det ut til at de som dagdrømmer mest enten har livlig fantasi eller bærer på uløste traumer.


Cardeña viser til at men man før trodde at dagdrømmer var et tegn på dårlig psyke, alternativt at de som drømte seg bort var late og hadde dårlig disiplin. I dag vet forskerne imidlertid at dagdrømmer er et tegn på en kreativ prosess. Ulike studier har ifølge forskning.se vist at folk som dagdrømmer ofte utkonkurrerer andre i oppgaver som krever kreative løsninger og orginalitet i tenkningen.

En annen fagmann, Pontus Wasling – forsker i neurofysiologi og lege/ nevrolog ved Sahlgrenska universitetssjukhuset – sier til forskning.se at kreativitet handler om mye at man kobler sammen separate ideer for å skape nye.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS