Ledelse

EKSTRA FORDEL: Konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg er en sensitiv type. Noe han mener er en stor fordel i lederjobben.

Den høysensitive lederen

Da konsernsjef Arne Kristian Kolberg kom inn på styremøtet, ble det dørgende stille. Dagen før hadde styremedlemmene lest en stort oppslått artikkel hvor Kolberg hadde beskrevet seg selv som både høysensitiv og introvert. Hadde de en leder de ikke kjente? Var han en helt annen enn de hadde trodd?

Publisert Sist oppdatert

Det var ingen selvfølge at Kolberg skulle gå ut i Aftenposten i mai i år og klistre på seg selv to etiketter som mange forbinder med noe negativt – «høysensitiv» og «introvert». Av alle toppplederne i Norturas tiårige historie, var han den som hadde sittet lengst, hele tre år på dette tidspunktet. Hodene hadde rullet ganske ubarmhjertig i selskapet før han besteg topp-plassen; konsernsjefen før ham måtte gå på dagen.

– Hvordan reagerte kolleger og andre du kjenner på at du definerte deg som høysensitiv i Aftenposten?

– Der fikk jeg noen interessante opplevelser, spesielt i styremøtet dagen etter at det stod i avisen, forteller Kolberg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS