Ledelse

– Klokt å bruke bedriftsoppgaver

Så lenge rekrutteringen er styrende for prosessen er bruk av oppgaveløsning, med reelle cases klokt, hevder HR Norge-sjef, Even Bolstad.

Publisert Sist oppdatert

Bolstad ser det som uproblematisk å benytte seg av reell oppgaveløsning i rekrutteringsprosessen. Dette bygges stadig mer inn i rekrutteringsprosessen fordi det er en treffsikker metode, forteller han:

– Utgangspunktet her er jo jobbsimulering, og det å kunne løse relevante cases er noe av det mest treffsikre vi har i forhold til rekrutteringsprosesser. Derfor er det i utgangspunktet helt uproblematisk å bruke cases i rekruttering – det er faktisk direkte klokt. Dette er hovedgrunnen til at oppgaveløsning i stadig sterkere grad bygges inn i rekrutteringsprosesser, sier Bolstad.

Han påpeker at det sikkert finnes en grense et sted, der vi kan snakke om utnytting, men så lenge det er rekrutteringen som sådan som er styrende for prosessen, og at dette ikke brukes som alternativ til betalte konsulenttjenester, bør man være på helt trygg etisk grunn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS