hjemmekontor

Forrige fredag kom den oppdaterte hjemmekontorforskriften

Ny hjemmekontorforskrift skyver kampen over til de ansatte

Ny hjemmekontorforskrift tar museskritt i riktig retning, men skyver de vanskelige diskusjonene foran seg. Fagforeningene og våre tillitsvalgte må selv sikre de ansattes rettigheter til utstyr og kompensasjon på hjemmekontoret framover, skriver Monica A. Paulsen

Publisert Sist oppdatert

Monica A. Paulsen er forbundsleder i fagforeningen Negotia

SYNSPUNKT: Forrige fredag kom den oppdaterte hjemmekontorforskriften som vil tre i kraft til sommeren. Selv om regjeringen nå tar viktige grep for å tydeliggjøre grensene mellom arbeidsdag og fritid på hjemmekontor viser de berøringsangst for mange av de viktige spørsmålene vi har stilt i høringsprosessen.

Den nye forskriften er ikke noe mer oppklarende på hvem som skal dekke kostnadene ved hjemmekontor. Realiteten for mange gjennom pandemien har vært at en del av arbeidsgivers utgifter overføres til de ansatte når kontoret flytter inn i hjemmet. Data- og kontorutstyr, bredbånd, ja til og med strøm, er bare noen av utgiftspostene som øker om man skal jobbe hjemmefra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS