Ledelse

Målet er at alle skal komme styrket ut av avtalen, sier andre nestleder i LO, Hans Christian Gabrielsen.

Enighet om produktivitetsavtale

Sjøfartsorganisasjonene har inngått en avtale med Rederiforbundet om produktivitets- og effektiviseringsarbeid i rederiene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider.

Dramatisk fall i oljeprisen, lav økonomisk vekst og en reduksjon av olje- og gassaktiviteten i Norge og internasjonalt har slått hardt inn i store deler av den maritime verdikjeden. Spesielt har det gått ut over offshore-selskapene, som har opplevd en kraftig aktivitetsbrems og en helt ny markedssituasjon.

– I en slik situasjon, er det viktig at vi jobber sammen. Vi har lang tradisjon for å bidra til å øke produktivitet og økt konkurransekraft, sier Andre nestleder i LO, Hans-Christian Gabrielsen.

Nå har Norges Rederiforbund, LO, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffiserforbund og Det Norske Maskinistforbund gått sammen om initiativet «Konkurransekraft til havs». Målet er å starte en prosess for å bidra til et enda høyere fokus på produktivitets- og effektivitetsarbeid i rederiene.

Alle ansatte i arbeidet skal engasjeres, med forslag til bedre og mer effektiv drift i selskapet.

– Målet er at vi skal komme styrket ut av dette. Vi settes på prøve, men vi har de beste tradisjoner for samarbeid, sier Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS