Europa

Innbyggerne i Norden er verdens lykkeligste. Her fra Vigelandsparken.

Lykkeligst i Norden - og i EFTA

De lykkeligste menneskene i Europa bor i EFTA-landene og de nordiske EU-landene, viser ny undersøkelse. Det skriver EU/EØS nytt fra Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge tall fra Eurostat er danskene, svenskene, finnene og sveitserne mest tilfredse i Europa, tett fulgt av nordmenn og islendinger. Folk er minst fornøyd i Bulgaria og Serbia. https://www.stortinget.no

Undersøkelsen ble presentert i forbindelse med FNs internasjonale lykkedag, og bruker indikatorer som helse, sosiale relasjoner, arbeidssituasjon og finansiell situasjon for å måle folks tilfredshet med livet. Mens menn og kvinner er omtrent like lykkelige, utgjør helsetilstand en avgjørende faktor for hvor fornøyd folk er med livene sine. Yngre er generelt mer tilfreds med livet enn eldre, med unntak for aldersgruppen 65-74, som forklares med at mange pensjoneres i denne alderen. Europas aller lykkeligste er forøvrig nyslåtte danske pensjonister.

Folks tilfredshet med livet er målt etter en skala fra 0 (ikke tilfreds i det hele tatt) til 10 (fullstendig tilfreds). Danmark, Sverige, Finland og Sveits oppnår 8.0, mens EFTA-kollegene Norge og Island oppnår 7.9. Bulgaria kommer dårligst ut med sine 4.6, mens gjennomsnittet for EU-landene er 7.1.

Powered by Labrador CMS