Aktuelt

Posten vil fjerne A-post

Oslo (NTB): Det blir slutt på A-post dersom Posten Norge får sin vilje. Posten viser til at digital postgang overtar og at stadig færre fysiske brev blir sendt.

Publisert Sist oppdatert

I et høringssvar til regjeringens forslag om ny postlov foreslår Posten Norge å slå sammen A- og B-post til én felles tjeneste for å «tilpasse posttjenestene til fallende fysisk brevvolum og endrede kundebehov», skriver Nationen.

Myndighetene har i dag et krav om at 85 prosent av all A-post skal leveres over natten. B-post skal være framme mellom tre og fem dager. Postens forslag om å etablere et felles system vil gjøre at post vil nå mottakeren på to dager.

– Dette må ses i sammenheng med framvekst av digital post hvor sendingene kommer fram umiddelbart, samt at de fysiske brevvolumene har falt ytterligere. Konsesjonskravet om at 85 prosent av all A-post skal leveres over natten vil etter hvert miste sin betydning, opplyser konserndirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge.

Senterpartiet mener en slik omlegging vil være problematisk. Stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås, som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, mener folk risikerer å måtte vente lenger på viktige resepter og medisiner dersom A-post fjernes.

Systemet med papirbaserte resepter er for øvrig i ferd med å utfases til fordel for e-resepter. (©NTB)

Powered by Labrador CMS