Europa

Leketøy ligger på topp av de produktkategorien som EU forbyr. Leken på bildet har ikke noe med forbudet å gjøre.

Stoppet 2500 produkter

Fare for skader, kjemisk påvirkning og kvelning gjorde at EU stoppet nærmere 2500 varer fra å komme inn i EU i 2014. På topp ligger leker med 28% og klær 23%. Produkter fra Kina og Hong Kong står for 64 %.

Publisert Sist oppdatert

I 12 år har Kommisjonen og EUs medlemsland arbeidet sammen for å sikre at konsumvarer som kommer inn på det europeiske markedet er trygge.

På topp ligger produkter fra Kina og Hong Kong med 64 prosent, mens EU og EEA står for 14 prosent.

-Alle produkter i Europa må være trygge for våre innbyggere. Produkter som kan være til skade må fjernes fra markedet så fort som mulig. Det er derfor vi har opprettet et eget varslingssystem (Rapid Alert System), som har vist seg å være et effektivt verktøy for å beskytte europeiske forbrukere", sier kommissær for forbrukerspørsmål, Věra Jourová, i en pressemelding fra EU.

31 land (EU sammen med EFTA-landene Island, Liechtenstein og Norge deltar i systemet.

The Rapid Alert System sikrer at informasjon om farlig non-food produkter blir gjort kjent slik de kan bli enten kan bli stoppet eller trukket tilbake fra markedet. Gjennom en søkebase kan hvem som helst sjekke hvilke produkterer som blir stoppet, hva de inneholdt og hvorfor. Nettsiden til The Rapid Alert System hadde i fjor nesten 2 millioner besøkende.

Powered by Labrador CMS