Arbeidsliv

Konserndirektør i Tine Hanne Refsholt.

Store lønnsøkninger til samvirke-toppene

Tine-sjef Hanne Refsholt fikk et lønnshopp på 280 000 kroner i fjor. Det er over ti prosent mer enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Med hoppet er lønnen til Tine-sjefen på nivå med lønnen til lederne i Notura og Felleskjøpet på om lag 2,7 millioner kroner i året. Andre godtgjørelser på rundt 150 000 kommer i tillegg. Det skriver Nationen i dag.

Til sammenligning krevde bondeorganisasjonene 24 000 kroner i inntektsøkning til snittbonden i årets jordbruksoppgjør. Statens tilbud ligger på 5 900 kroner i inntektsvekst for snittbonden.

– Dessverre har det utviklet seg en kultur som baserer seg på alt annet enn nøkternhet. Det er klart at ledere skal lønnes bedre enn de som ikke er ledere. Men disse lønnsnivåene er det ikke saklig grunn for, for så dyktige er de ikke, sier Senterpartiets stortingsrepresentant og medeier i samvirkene Per Olaf Lundteigen til avisen.

– Det er høy lønnsvekst sammenlignet med det råvareprodusentene kan vente å få. Samtidig vet vi at lederlønningene i Norge har steget de siste årene, og også samvirkebedriftene bør være konkurransedyktige i kampen om kvalifiserte ledere. Dette er bedrifter som har levert gode resultater de siste året og som er svært viktige for den norske bonden, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Kommunikasjonsdirektør i Tine sier til Nationen at Tines lønninger ikke er ledende i Norge.

Powered by Labrador CMS