Ledelse

Sverige slår oss i kvinneledelse

Norge har færre kvinner i toppledelse i de børsnoterte selskapene enn det Sverige har.

Publisert Sist oppdatert

Norge er det eneste landet i Norden som per i dag har lovfestet kvinnekvotering til styrer, men Sverige har en høyere kvinneandel i toppledelse enn det vi har i Norge, konstaterer Dagens Næringsliv i en omtale av en ny undersøkelse av fordelingen mellom kjønnene i ledergruppen hos børsnoterte selskaper.

Norske selskaper har 36 prosent kvinner i styrene, men bare 14 prosent kvinner i konsernledelsene. Svenske selskaper har til sammenligning 28 prosent kvinneandel i styrene, men 20 prosent kvinner i konsernledelsene.

Norge er faktisk med på å dra ned den gjennomsnittlige kvinneandelen i nordiske konsernledelser, skriver Dagens Næringsliv. Snittet i Norden er på 16 prosent, to prosentpoeng over det norske snittet.

Tallene er hentet fra en gjennomgang informasjonstjenesten Invest in Relations har gjort av kvinneandel i styrer og konsernledelser i norske land basert på selskapene i nordiske næringslivsavisers selskapsrangeringer (Veckans Affærers VA500, DNs DN500, Børsens TOP 1000 og Talouselämäs TE500). Utvalget er på 678 selskaper, hvorav 154 er norske, notert på Oslo Børs og Nasda1 OMX Nordic.

Powered by Labrador CMS