Europa

Dette er den verste målingen Tysklands statsminister Angela Merkel har hatt siden 2011.

Lav oppslutning for Tysklands statsminister

Presset fra høyrepopulister gjør at Angela Merkel synker på en fersk meningsmåling gjennomført for det tyske rikskringkastingsselskapet ARD-Tagesthemen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er den verste målingen statsminister Angela Merkel har hatt siden 2011. Hovedgrunnen til den dalende tillitten i befolkningen skal være økt urolighet for sikkerheten i landet, ifølge tyske kringkastingsselskapet Deutsche Welle.

Merkel har vært en populær statsminister siden hun kom til makten i 2005, skriver Newsweek.

Les også redaktør Magne Lerøs leder: Merkels EU-tvil

På tross av at hun har fått mye ros internasjonalt for viljen hun har vist til å ta imot så mange flyktninger forrige sommer, har den nasjonalistiske opposisjonen stilt spørsmål om poltikken hun fører vil få et tilbakeslag på sikkerheten i landet.

Flyktningsdebatten raser

Asylsøkere og en flyktning skal visstnok ga tatt del i fire angrep i den sørlige delen av Tyskland denne sommeren. Dette har ført til at mer press på Merkels liberale politikk, skriver det tyske medieselskapet.

Bare 45 prosent av tyskere er fornøyde med Merkels arbeid, ifølge ARD-Tagesthemen.

Debatten rundt dobbelt statsborgerskap, forbud mot burka i det offentlige rom og påskynde deportasjoner har de siste dagene rast i Tyskland. Dette har det høyrepopulistiske opposisjonspartiet AfD brukt som retorisk ammunisjon mot Merkel.

Deltakerne i spørreundersøkelsen fikk også spørsmål om hvilket parti de ville stemt på om det var nytt parlamentsvalg på søndag. Her svarte 33 prosent at de ville ha stemt på Merkels parti CDU. Dette er en nedgang på ett prosentpoeng fra forrige måned.

Samtidig fikk AfD en økning på to prosentpoeng og gikk dermed forbi De Grønne partiet for andre gang i år som det tredje største partiet i landet med totalt 14 prosent.

Selv om CDU er det partiet folk flest har størst tillit til når det gjelder å håndtere flyktningkrisen, sier 27 prosent av tyskere at de føler at ingen av landets politiske parti har en overbevisende løsning på problemet.

Powered by Labrador CMS