Arbeidsliv

Slik har andelen nyansettelser av kvinnelige toppledere utviklet seg i verdens største selskaper siden 2004.

Stor undersøkelse: I fjor var kun 2,8% av nyansatte toppledere i verdens største selskaper kvinner

En årlig undersøkelse blant verdens 2500 største selskaper viser at det totalt er 23 prosent kvinner i deres topplederstillinger. I vest-Europa var kun 2,3 prosent av nyansatte ledere i fjor kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentbyrået Strategy& (underlagt PwC fra 2014) står bak den årlige undersøkelsen CEO Success Study, som ble opprettet i 2004. Kun ved én anledning (2011: 2,6%) etter finanskrisen har nivået på andelen nyansatte kvinner til topplederstillinger i verdens 2500 største selskaper vært lavere.

Totalt ble 359 nye toppledere hentet inn til de undersøkte selskapene i 2015, noe som er den mest omfattende utskiftingen av toppledere i løpet av ett år siden undersøkelsen ble opprettet. Kun 10 av disse var kvinner.

I tillegg viser Strategy&s statistikk at kvinnelige ledere oftere hentes eksternt.

– At kvinnelige ledere oftere hentes fra utsiden kan være en indikasjon på at selskap ikke har dyrket fram nok kvinner i de interne ledergruppene. En grunn til det kan være at utviklingen deres ikke anerkjennes i deres egen bedriften, og dermed vil det være mer sannsynlig at de er åpne for å skifte jobb, sier DeAnne Aguirre, sjefsrådgiver for talent og kultur i Strategy& og PwC.

Hun legger til at den økte andelen eksterne ansettelser kan bedre sjansene for at flere kvinner ansettes i topplederstillinger i årene som kommer.

Powered by Labrador CMS