Ledelse

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted, skal ifølge Dagens Næringsliv være i en opprivende konflikt.

Styreleder i Telenor ville kvitte seg med Sigve Brekke

Telenors styreleder Gunn Wærsted ga i høst uttrykk for manglende tillit til Telenor­sjef Sigve Brekke, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Forholdet mellom styreleder Wærsted og konsernsjef Brekke skal være svært vanskelig, skriver avisen torsdag.

Wærsted ga i en samtale med Sigve Brekke i høst uttrykk for at han burde gå av som Telenor­sjef, sier flere kilder Dagens Næringsliv har snakket med.

Brekke fulgte ikke oppfordringen og koblet inn styret, som ikke var enig med styrelederen.

Styret mener angivelig at Brekke er rett mann i en utfordrende tid for selskapet

En sentralt plassert Telenor­kilde betegner situasjonen med strid mellom konsernsjef og styreleder som «ikke bærekraftig».

Gunn Wærsted tiltrådte som styreleder i Telenor i januar og Brekke startet i jobben i august 2015. Siden han tiltrådte har aksjekursen i selskapet falt vel 18 prosent.

Ingen av partene har ønsket å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv, men leder av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad, skal ifølge avisen kreve at næringsminister Monica Mæland (H) kaller inn styreleder Wærstad etter avisens avsløring om samarbeidsproblemene.

– Jeg forutsetter at næringsministeren tar kontakt med styreleder og forsikrer seg om at dette ikke går ut over selskapet og statens eierinteresser, sier Pollestad.

Powered by Labrador CMS