Nyskaping

Leverer varene: Tesla-sjef Elon Musk kan glede seg ov endelig å tjene penger igjen i tredje kvartal.

Tesla tjener penger igjen

El bil-produsenten Tesla trosset Wall Streets forventninger om nok et dårlig kvartalsresultat og slo til med overskudd for første gang siden 2013.

Publisert Sist oppdatert

Resultatet for tredje kvartal kommer svært beleilig for Tesla-gr¨nder Elon Musk og hans folk, etter at selskapet har slitt med milliardtap og produksjonsforsinkelser for en rekke store prosjekter – blant annet har utviklingen av en ny bilmodell, byggingen av en batterifabrikk i Nevada-ørkenen og etableringen av solcelleselskapet SolarCity kostet flesk.

Med en omsetning på 2,3 milliarder dollar og et overskudd på 21,9 millioner har Tesla gjort de fleste analytikeres forventninger til skamme. For et år siden ga tredjekvartalsresultatet et underskudd på 229 millioner dollar, så Musk har god grunn til å smule.

Men han erkjenner at smilet kan stivne, dersom utviklingen ikke varer.

– Akkurat nå ser det veldig bra ut, men det er noen mørke skyer der ute, sier han ifølge Quarz.

Markedet tok i alle fall godt i mot det overraskende resultatet, og Tesla-aksjene steg med 6 prosent på bare noen timer i går.

Tesla solgte 25.821 el-biler i tredje kvartal, det er nesten 300 mer enn hva selskapet hadde estimert og det dobbelt så mange som i samme periode i fjor.

Powered by Labrador CMS