Nyskaping

– Invester i startups

Innovasjonsdirektør i verdens største advokathus anbefaler advokathus om hele tiden å tenke nytt.

Publisert Sist oppdatert

Vi vet lite om hvordan fremtidens advokathus vil se ut. Innovasjonsdirektør i Europa-avdelingen av verdens største advokathus, Denton, avbefaler å investere i startups.

I et intervju med Shifter sier Marie Elisabeth Bernard at man både må opprettholde eksisterende forretning, samtidig som man må forberede seg på at ting vil forandres – uten at man helt vet til hva. Dette er det samme som de fleste industrier opplever, men den konservative advokatbransjen har ennå ikke merket den fulle effekten av digitaliseringen.

– Å drive med innovasjon i et advokatselskap er som å reparere et fly mens vi flyr det. Ingen lett oppgave, men vi må få det til uten å kræsje, sier hun til nettstedet.

Bernard er klar på hva advokathus ikke bør gjøre:

– Å stå stille er der verste man kan gjøre. Jeg forteller internt i Dentons at vi kollektivt må endre tankesettet vårt til å ha en mer profesjonell innovasjonstilnærming og at vi må tørre feile. Det er slik andre industrier har utviklet seg, og vil også være slik vi utvikler oss, poengterer hun.

Hun anbefaler norske advokathus å investere i startups, forutsatt at man finner en måte å gjøre dette på som er i tråd med eksisterende reguleringer.

– Det må ikke gjøres fordi man ønsker å fremstå innovativ, men det må være fundert i en reell og dyp forpliktelse til startup-en man vil samarbeide med, sier hun til nyskapingsnettstedet.

Powered by Labrador CMS