Arbeidsliv

Idésnekker kar for nye oppdrag.

Stilling ledig: Direktør for direktørens stab

Hva norsk arbeidsliv trenger denne uken: Direktør for direktørens stab, bankrobot-trener, akustikkrådgiver, sykkelplanlegger, idesnekker, IT-magiker, analytiker med totalt overblikk og evne til å fokusere på detaljnivå samt et sosialt geni.

Publisert Sist oppdatert

Her er ukens utvalgte jobber i Dagens Perspektivs faste spalte om utvikling og trender i stillingsmarkedet.

Underlagt overdirektør - i stab

Prisen for beste stillingstittel denne uken må gå til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet IMDi som for tiden søker flere folk til å fylle topplederstaben. En av disse stillingene er avdelingsdirektør for direktørens stab. Direktøren skal selv sitte i direktørens ledergruppe og antageligvis også være en del av direktørens stab som hun altså skal lede. Ifølge annonsen vil hun være tjent med god samarbeidskompetanse.

Noen må gjøre jobben til roboten også - en liten stund til

Sparebank 1 fortsetter det evige jaget etter bedre banktjenester og søker nå en robottrener. Treneren skal hjelpe bankroboten til å etterligne menneskets handlinger ved å utføre «regelbaserte og repeterbare oppgaver».

Banken opplyser i stillingsannonsen om at roboten kun skal gjøre dyktige ansatte i stand til å bruke tiden på mer interessante oppgaver som krever «tradisjonell tankekraft». Hva slag tankekraft det kreves av robottreneren nevnes ikke.

Utendørs-lydinteressert

Rådgiverne i Sweco har allerede rundt 30 erfarne akustiker i staben, men nå de ønsker seg enda en. For å lykkes med arbeidsoppgavene som akustiker hos Sweco er det fordelaktig at man er interessant i lyd - «både i bygninger og utendørs».

Strukturert syklist

Norconsult ønsker seg en sykkelplanlegger til å «styrke og videreutvikle landets mest oppegående sykkelplanmiljø» som har både hode og hjerte for sykkel. Det er en fordel med teft for gode sykkelløsninger, men relevant erfaring kan i noen tilfeller veie opp for manglende sykkelplanlegging.

DP har så langt ikke lykkes med å lokalisere landets nest mest oppegående sykkelplanmiljø.

Språklige deodoranter

I hver runde med Funnet på Finn ramler det inn stillingsannsonser hvor man kanskje tar litt vel sterke språklige virkemidler i bruk for å nå igjennom i den beinharde kampen om oppmerksomheten. Denne gangen har vi plukket ut logistikkselskapet DHL som søker en finansanalytiker under overskriften: «Har du det totale overblikket og evnen til å fokusere på detaljnivå?»

Formodentlig er ikke beskjedenhet et krav hos DHL.

IT-selskaper 99X kan heller ikke beskyldes fra å sikte for lavt. I jakten på en IT-konsulent går de for intet mindre enn «IT-magiker». Sitter du med en kortstokk gjemt i ermet eller en due i flosshatten og har lyst til å drive med arkitektturrådgivning og design av helhetlige systemer, kan 99X tilby høy «trivselsgrad» - gitt at du har blikk for det lille ekstra.

Mannskapsbehovet I Skåppå Kunnskapspark i Gudbrandsdalen må sies å være noe mer jordnært. Der trenger de en Idésnekker - i ett års engasjement. Snekkeren skal være med å realisere «Den smarte grønne dalen». Det stilles ikke krav til behandling av treverk, men det er viktig med god leveranseevne.

Funnet på Finn

Under fanen Funnet på Finn plukker Dagens Perspektiv ut morsomme, rare og interessante jobbannonser som kaster lys på dagens arbeidsmarked.

Powered by Labrador CMS