Arbeidsliv

Oslo 20171205. Tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen snakker med elever i klasse 5B under et besøk på Berg skole i Oslo. Stadig flere norske skoler sliter med å ansette rektorer.

Kommunene sliter med å rekruttere rektorer

Stadig færre kvalifiserte kandidater søker seg til rektorstillinger i norske skoler. Det kan svekke skolene, sier Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2005 har Utdanningsforbundet sett at søkerlistene til rektorjobber blir kortere, og stadig færre av søkerne er kvalifiserte, skriver NRK.

– Rektorer har opplevd at de har lite pedagogisk handlingsrom, fordi de blir satt til å gjøre rene driftsoppgaver. Vi har fått tilbakemeldinger fra rektorer som må skifte lyspærer og strø fortauet, sier leder i Utdanningsforbundets lederråd, Tormod Korpås.

Vindafjord kommune har opplevd at kun to personer har søkt på en utlyst stilling. Kommunen har siden vurdert å kontakte rekrutteringsbyråer for å nå flere. Korpås er bekymret over utviklingen.

– Selv om du har høy kompetanse på lærene og høy lærerdekning får vi ikke gode skoler uten profesjonell skoleledelse. All skoleforskning viser det, sier Korpås.

Powered by Labrador CMS