Arbeidsliv

SOMMERJOBB: Gjennom en ny tilskuddsordning kan arbeidsgivere få støtte fra Nav til å ta inn unge i sommerjobb.

Arbeidsgivere skal få støtte til å gi unge sommerjobb

Arbeidsgivere som vil tilby sommerjobb til unge arbeidsledige, kan nå få støtte fra Nav. Den nye tilskuddsordningen trer i kraft 1. juni.

Publisert Sist oppdatert

En ny tilskuddsordning skal gjøre det mer attraktivt for arbeidsgivere å tilby sommerjobber til unge. Målgruppen for sommerjobbtiltaket er unge som har vansker med å skaffe seg jobb på egen hånd, og som trenger ekstra bistand.

Den nye ordningen har vært varslet siden januar, og tiltaket starter 1. juni, forteller Nav i en pressemelding.

– Unge har vært særlig hardt rammet av pandemien. Spesielt de som sto utenfor arbeidslivet før koronapandemien, stiller nå enda lenger bak i køen, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

– Målet med dette sommerjobbtiltaket er at flere i denne gruppen skal få muligheten til å skaffe seg verdifull arbeidserfaring, slik at de kommer seg et steg videre og stiller bedre rustet i arbeidsmarkedet framover, sier han.

Spleiser på lønna

Tiltaket innebærer at arbeidsgiver og Nav spleiser på lønna til den unge i en avtalt periode. Støtte og tilrettelegging utover dette, avtales mellom arbeidssøkeren, arbeidsgiveren og Nav.

Arbeidsgivere som tar inn unge arbeidssøkere med bistandsbehov i sommerjobb, kan få tilskudd fra Nav i inntil fire uker.

Bedrifter med permitterte arbeidstakere kan ikke få støtte til å ta inn arbeidstakere gjennom denne ordningen.

På nav.no ligger det informasjon om sommerjobbtiltaket både på sidene for arbeidssøkere og på arbeidsgiversidene. Her står det nærmere beskrevet hvem som kan delta, hvordan en kan søke, eller hvordan du går fram som arbeidsgiver dersom du ønsker å tilby en sommerjobb.

– Arbeidsgivere som er interesserte i et samarbeid om sommerjobb, kan ta kontakt med sitt lokale Nav-kontor og markedsrådgiver der. Kontaktinformasjon finnes på nav.no, eller en kan ringe arbeidsgivertelefonen, sier Holte.

Den gode matchen

Den siste utviklingen i arbeidsmarkedet viser at det er økende etterspørsel etter arbeidskraft, til tross for at pandemien preger sterkt deler av næringslivet, ifølge Nav.

– I enkelte bransjer er det stort behov for folk, og vi håper det er mange arbeidsgivere der ute som vil bruke denne anledningen til å gi noen av våre unge, motiverte arbeidssøkere en mulighet, sier Holte.

– Det kan være mye verdifull kompetanse og egenskaper som ikke kommer til uttrykk på en ordinær CV, men som kan komme til sin rett i møtet med riktig arbeidsgiver. Det handler mye om å finne den gode matchen, og det skal vi i Nav bidra med, sier arbeids- og velferdsdirektøren.

Powered by Labrador CMS