Ledelse

Illutstrasjonsfoto.

I disse landene tar folk oftest med seg jobben hjem

Vi slutter ikke på grunn av sjefen. Finn ut hvorfor folk flest tar sin hatt og går her.

Publisert Sist oppdatert

Norge er – sammen med Sverige og Danmark – i verdenstoppen i å ta med oss jobben hjem, viser Global Employee and leadership index. For påstanden «jeg tenker sjelden på arbeidet når jeg er borte», svarte 63 prosent av de norske arbeidstagerne i nedre del av skalaen. Underforstått: De tenker på jobben på fritiden.

Et kjennetegn for det nordiske arbeidslivet er, ifølge HR Norge, integrasjon mellom jobb og fritid. Vi tar med oss jobben hjem, og vi tar med oss privatlivet på jobben. HR Norge konkluderer med at dette ser ut til å fungere nokså greit. Vi er tross alt i verdenstoppen i arbeidsglede.

Arbeidsoppgaver

Det heter seg gjerne at når folk sier opp, så slutter de på grunn av sjefen. Ifølge denne undersøkelsen er imidlertid arbeidsoppgavene en viktigere årsak til at folk tar sin hatt og går. Even Bolstad i HR Norge påpeker at lederen riktignok er indirekte er involvert, all den tid ledere påvirker arbeidsoppgavene. Likevel tror han at vi har så mye autonomi og selvstendighet i arbeidslivet, med så lite direkte innblanding fra sjefer i det daglige, at det ikke er unaturlig at jobben i seg selv blir viktigste årsak til om man blir værende eller ikke.

Bolstad tror at opplevelsen av stagnasjon – at man ikke får utviklet seg – er en av årsakene til folk slutter.

Powered by Labrador CMS