Ledelse

Hege Nilssen.

Hun skal lede det nye Utdanningsdirektoratet

Hege Nilssen skal lede fusjoneringen av Udir og Senter for IKT.

Publisert Sist oppdatert

I juni slo regjeringen sammen Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i Utdanningen, etter anbefalinger i rapporten «Kunnskapssektoren sett utenfra». Det nye Direktoratet for barnehage, grunnopplæring og IKT (i påvente av et bedre navn) skal «samle ressursene, kompetansen og virkemidlene staten har for å utvikle bedre barnehager og skoler,» sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i anledningen.

Fredag ble det klart at Hege Nilssen skal lede det nye direktoratet, som formelt blir slått sammen 1. januar 2018.

Nilssen har siden mai 2016 vært konstituert direktør for Utdanningsdirektoratet. Før det var hun blant annet divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet og sekretariatsleder for Ludvigsen-utvalget.

– IKT-senteret og Utdanningsdirektoratet er nå i gang med en fusjonsprosess, og jeg gleder meg til å lede den prosessen. Vi skal bygge en ny organisasjon, og vi har dyktige medarbeidere til oppgaven. Sammen vil vi stå bedre rustet til å fremme gode skoler og barnehager. Ledelse handler om å gi retning, men også om det å lytte og involvere. Det er nødvendig hvis det nye direktoratet skal lykkes med å bidra til økt trivsel og læring i en stadig mer digital hverdag, sier Nilssen.

I det videre arbeidet kan det blant annet hende at hun må jobbe mye med regjeringens nye digitaliseringsstrategi for skolene, som ble presentert fredag.

Powered by Labrador CMS