Ledelse

At Renee Rasmussen vrakes som LO-sekretær, opprører de mindre LO-forbundene.

Ledervalget i LO opprører de små

At Renee Rasmussen vrakes som LO-sekretær, opprører de mindre forbundene. Protestene kom etter tur da LO-kongressen skulle gå til votering torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Først ute var forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund. Hun beklaget at valgkomiteen ikke fant plass til Rasmussen, men i stedet valgte å erstatte henne med Kristin Sæther fra Fagforbundet.

– Jeg tror LO som organisasjon på sikt vil tape hvis det ikke gis rom for mangfoldet vårt i ledelsen. Med dette valget tar to forbund halvparten av plassene i ledelsen. De resterende 24 forbundene har fire plasser igjen, sa Hagensen, som la til at hennes forbund sist var representert i LO-ledelsen i 1977.

Torpedo

Renee Rasmussen har sin bakgrunn fra Musikernes Fellesorganisasjon, i LO-sammenheng et lite forbund.

– Jeg har vært naiv i troen på at Renee skulle få en ny periode, sa Anders Hovind i MFO.

Han beskrev valgkomiteens innstilling som en «torpedo» under drømmen om å utvide LOs appell til nye medlemsgrupper og viste til at Rasmussen har gjort en stor jobb med å få selvstendig næringsdrivende inn i LO.

– Dette er en maktoppvisning fra de store forbundene som provoserer meg. Er dette en demokratisk organisasjon verdig? spurte Hovind.

Utvidet

Etter tur grep representanter fra andre mindre forbund ordet. Kritikken var den samme, rettet mot Fellesforbundet og Fagforbundet, for å trumfe igjennom to hver i LOs åtte personer store ledelse, i stedet for å la de mindre forbundene få en av plassene.

Det ligger ikke an til kampvotering når LO-kongressen går til valg torsdag ettermiddag, men Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund foreslo å utvide ledelsen med enda en representant og slik sikre at Renee Rasmussen får fortsette.

Powered by Labrador CMS