Ledelse

Kontorlokalene til If i Trondheim.

Sofagrupper og mosevegger

Som en del av den kulturelle endringsreisen i If, valgte ledelsen å investere i nye kontorlokaler for sine ansatte.

Publisert Sist oppdatert

I Trondheim har de bygget nye lokaler og de ansatte i Arendal har nå flyttet over til nye lokaler i Grimstad.

– Før hadde vi ikke de sprekeste kontorene. Nå sitter folk i åpent kontorlandskap og lærer mye av hverandre. Vi har lagt opp til fantastiske områder der ansatte kan komme å få energi og komme seg bort fra hodetelefonene. Det er noen av de sprekeste lokalene vi har fått, sier Tove Skarsheim, leder for kundesentrene i If Skadeforsikring.

Skeptiske

Tidligere satt ansatte i gamle mer tradisjonelle lokaler som ikke var helt topp i Norge-sammenheng. Nå har de innført en ren-desk policy og alle har sitt eget skap. Noen områder er det lagt opp til sofagrupper og vi har mosevegger. I tillegg er det blitt investert mye i lyddemping.

– Vi har investert i mye lyddemping. I starten var de skeptiske til å sitte ved siden av hverandre, men vi vil at folk skal lære å jobbe i par.

Fått ned sykefraværet

If har klart å redusere sykefraværet med 30 prosent lavere sykefravær. Dette mener Skarsheim handler om kulturendringene og måten de nå leder på.

– Vi er en IA-bedrift og har jobbet lenge med sykefravær. Nav har kommentert at vi jobber veldig proft når noen er syke med gode tilrettelegginger og ærlige samtaler.
I tillegg har lederne tatt kurs for å få et bedre innblikk i psykisk helse.

Powered by Labrador CMS