Ledelse

Foto Hydros energi-ansvarlige, Arvid Moss, blir ny president i NHO. (Foto: Hydro)

Tidligere Høyre-topp innstilt som ny president i NHO

NHOs valgkomité har innstilt konserndirektør i Hydro, Arvid Moss, som ny president og dermed styreleder i hovedorganisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire år som president i NHO går Tore Ulstein av i juni.

Mandag ble det klart at konserndirektør i Hydro, Arvid Moss (59), etter all sannsynlighet tar over vervet.

I tillegg til å ha ansvaret for forretningsområdet energi, er Moss ansvarlig for forretningsutvikling i konsernet. Direktøren er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har lang erfaring fra både næringsliv, politikk og organisasjonsliv.

I tillegg til en karriere i Hydro som strekker seg tilbake til 1983, var Moss politisk rådgiver for Høyre på Stortinget og for Høyres partileder fra 1985 til 1989. Han var statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor i Jan P. Syses regjering.

Moss er heller ingen fersking i NHO-systemet. Han var styremedlem i hovedorganisasjonen fra 2009 til 2012, og har styrelederfaring gjennom en årrekke både fra Viken Energinett og Posten.

I 2008 ble han blant annet kåret til «Årets Styreleder» i Norge, for sitt arbeid i Posten.

– Arvid Moss har omfattende industrierfaring fra en av våre største medlemsbedrifter, svært solid styreerfaring og sterk politisk bakgrunn. Moss' brede erfaring vil bidra til å styrke NHOs posisjon i årene som kommer, og valgkomiteen innstiller derfor Moss som presidentkandidat, sier Egil Olsvik, leder av NHOs valgkomite.

Overtakelsen av presidentvervet forutetter at at NHOs generalforsamling velger Moss til ny president og styreleder i møtet 13. juni.

– Norge og norsk næringsliv står foran spennende muligheter og betydelige utfordringer i årene som kommer. Det er viktig å tenke langsiktig og ta strategiske grep som sikrer levedyktighet og vekst over tid, sier Moss ifølge en pressemelding fra NHO.

Powered by Labrador CMS