Ledelse

Mye å gjøre? Her er 3 tips for å spare litt tid på jobben

Publisert Sist oppdatert

Det finnes haugevis av råd og tips om hvordan du kan bli mer effektiv på jobben. Men hva hvis du allerede har prioritert, planlagt og delegert? Har forsøkt å fokusere?

Det er da det kan være verdt å ta en ny runde og vurdere om du bruker tid på de riktige tingene. Får du til det, kan du bruke mindre tid og fremdeles gjøre en god jobb, skriver Elisabeth Grace Saunders i et innlegg hos Harvard Business Review.

Timer spart

Saunders er coach og har organisering av tid som sin spesialitet. Hun gir i innlegget sitt flere råd i sakens anledning. Forbeholdet er riktignok at hva som «virker» vil variere fra person til person og situasjon til situasjon, men Saunders forteller likevel at hennes erfaring er at man ved hjelp av en eller flere av disse strategiene kan spare flere timer per uke.

Nedenfor finner du tre av Saunders råd. Kanskje er det råd du har hørt før, men det kan likevel være en påminnelse. Vurdér selv. Tror du en eller flere av disse «strategiene» spare deg for litt tid i hverdagen?

  • Avklar forventningene
    Avklar forventninger med den du skal levere til, om det er ledere, kolleger elelr styret. Forventes det en skriftlig presentasjon, eller ikke? Ønskes det en gjennomarbeidet plan eller analyse, eller holder det med en skisse? Slike avklaringer kan være svært tidsbesparende.

  • Gå for gjenbruk
    Saunders understreker at anvendeligheten av dette tipset er avhengig av type oppgave, men moralen er: Bruk kopier-og-lim-inn der du kan. Hvis du er presset på tid, ikke fall for fristelsen til å oppdatere materiellet ditt fullstendig. Dette kan gjelde e-post, presentasjoner, opplæring eller tilbud som skal ut. Dette er et tips for nesten enhver aktivitet der du kommuniserer rundt oppgaver som ligner hverandre. Elisabeth Grace Saunders minner om at også svært gode foredragsholderne har en tendens til å holde det samme foredraget igjen og igjen. Fordi øvelse gjør mester.

  • Gi deg selv en tidsfrist
    Bestem deg på forhånd for hvor mye tid du skal bruke på oppgaven. Og, desto vanskeligere; forsøk å holde deg til tidsplanen. Hvis du vet at du har en tendens til å bruke for lang tid i undersøkelsesfasen, researchen, så er det nyttig å sette en tidsfrist. Si til deg selv at du har to timer til rådighet. Strever du med en tekst? Fortell deg selv hvor mye tid du er villig til å bruke for å få denne teksten ferdig. Tidsfristene er rett nok ingen garanti for at du faktisk klarer det innenfor fristen, men en deadline gjør at det blir lettere å fokusere, er Saunders erfaring.

Powered by Labrador CMS