Ledelse

Anita Krohn Traaseth blir ny toppsjef i investeringsselskapet DSD.

Anita Krohn Traaseth blir ny konsernleder i DSD

Anita Krohn Traaseth er utnevnt til ny konsernleder i det familieeide investeringsselskapet DSD. Krohn Traaseth etterfølger Ingvald Løyning som skal gå av med pensjon.

Publisert Sist oppdatert

­– Vi er veldig glade for å kunne ønske Anita Krohn Traaseth velkommen som konsernleder i DSD. Hun har en imponerende bakgrunn og omfattende toppledererfaring. Anita har også vært styremedlem i DSD siden 2021 og kjenner selskapet godt, sier Yuhong Jin Hermansen, styreleder i DSD i en pressemelding.

Det Stavangerbaserte DSD-konsernet med røtter fra 1855 utvikler selskaper og investerer innen sektorene hav, mobilitet, reiseliv og helse. DSD-konsernet har i dag eierskap i en rekke selskaper med 5.600 ansatte totalt, der bærekraft, aktivt eierskap og verdiutvikling er grunnpilarer i konsernets eierstrategi.

– Styret vil også takke nåværende konsernleder Ingvald Løyning for hans innsats og lederskap i DSD. Ingvald har gjort en formidabel innsats og lagt et svært godt fundament, både økonomisk og samfunnsmessig til den nye lederen som etterfølger ham, sier Hermansen.

– Jeg er svært glad for den tilliten DSD-styret har vist meg. Gjennom tre år som DSD-styremedlem er jeg blitt kjent med konsernet, porteføljen og ikke minst et sterkt team, som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Anita Krohn Traaseth i pressemeldingen.

Anita Krohn Traaseth har kompetanse innenfor strategi, bærekraft og innovasjon, og har siden 2019 jobbet som rådgiver og styremedlem for EU-kommisjonen med opprettelsen av European Innovation Council (EIC). Hun har tidligere vært administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge og Innovasjon Norge, og har ledet regjeringens rådgivende utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren mot 2035.

Krohn Traaseth vil tiltre 1. mai 2024.

Powered by Labrador CMS