Ledelse

Helse Bergen har mesteparten av virksomheten sin på og ved Haukeland universitetssjukehus i Årsdal bydel i Bergen. I tillegg kommer store enheter som psykiatrisk divisjon i Sandviken, Kysthospitalet i Hagevik og Voss sjukehus.

Sykehusledelse: – Må skape en form for nærhet

Helse Bergen, Haukeland universitetssjukehus, har 12.000 ansatte og behandler rundt 700.000 pasienter årlig. Spørsmålet er: Hva skal til for å lede et så stort sykehus?

Publisert Sist oppdatert

Ukeavisen Ledelse har stilt dette spørsmålet til toppsjef i Helse Bergen Einar Hansen, tidligere toppsjef Stener Kvinnsland, divisjonssjef Askjell Utaker og tidligere personal- og organisasjonsdirektør Trond Søreide.

Det overordnede lederansvaret på et stort sykehus er stort og mangfoldig. Pasientene skal få behandling av høy kvalitet. Sykehuset skal drives effektivt, innenfor statens rammer. Det skal forskes. Man skal følge med på den medisinske og teknologiske utviklingen. Det skal drives opplæring. Det skal bygges en god organisasjonskultur. Profesjonene og yrkesgruppene som skal ledes er mange, sterke og spesialiserte. Det er krevende, nesten umulig, å finne en likevekt mellom forventninger og budsjett.

Eivind Hansen, topplederen ved Helse Bergen, Haukeland universitetssjukehus, fikk ansvaret for et sykehus som er stort i norsk målestokk da han gikk inn i stillingen i fjor høst. Han kom fra stillingen som finans- og økonomidirektør samme sted, med har tidligere vært administrerende direktør ved et langt mindre sykehus; Haraldsplass Diakonale Sykehus.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS