ukens utgave

General, diplomat og lagleder

Erna Solberg er grundig og kunnskapsrik. Hun har erfaring og respekt. Men som leder av et regjeringskollegium risikerer hun å bli for lite visjonær og for opptatt av detaljer. Professor og tidligere statsrådkollega Victor Normann mener hun minner om Gro Harlem Brundtland – en saksorientert politiker som vet hva hun vil.

Publisert Sist oppdatert
Ukens Utgave e-avis-boks

Lederegenskaper ble et tema i valgkampen etter at Jens Stoltenberg utfordret Erna Solberg på hennes manglende evne til å samle de borgerlige om en felles regjeringsplattform.

Ukeavisen Ledelse har tatt Jens på ordet. Vi har bedt et knippe eksperter vurdere Erna Solbergs største utfordringer som leder og hennes evner til å møte dem.

Oppsummert kan man konkludere med at Erna vil klare å sy sammen en levedyktig regjeringsplattform der de fleste konfliktsaker enten er ryddet unna eller satt på vent. Hennes største styrke overfor sine forhandlingspartnere er at hun ikke er avhengig av at alle blir med i regjeringen. Erna og Høyre kan leve godt med alle de ulke konstellasjonene som kan bli resultatet.

factbox_212

Ukens Utgave e-avis-boks
Powered by Labrador CMS