Nyskaping

Elon Musk blir rådgiver for president Donald Trump.

Elon Musk går inn i Trumps rådgiverteam

Publisert Sist oppdatert

Tesla-eier og seriegünder Elon Musk går sammen med konsernsjef i Uber, Travis Kalanick og Pepsi-sjefen Indra Nooyi i Donald Trumps råd for strategi og nærningsliv – Strategic Policy Forum.

Det er ikke kjent hva Musks motivasjon for å gå inn i rådet er, hans posisjon i amerikansk og globalt næringsliv gir heller ikke mange hint. Som Tesla-eier er han avhengig av et global handel, men han lider også under subsidieordningene for fossil energi. Som SolarCity-gründer er han en av de største mottakerne av subsidier til fornybar energi, og som romfartsentusiast og konsernsjef i SpaceX utgjør han en direkte trussel mot den offentlige romfartsindustrien.

Musks tilnærming til Trump skjer parallellt med at flere premissleverandører i Silicon Valley onsdag møtte med den kommende presidenten, blant andre Facebooks Sheryl Sandberg. Fra Alphabet, som er Googles morselskap, stilte Eric Schmidt og Larry Page. Ifølge nettavisen The Hill stilte også Amazon- og Washington Post-eier Jeff Bezos på møtet som ble ledet av Stephen A. Schwarzman, sjefen i Blackstone – et av verdens største private oppkjøpsfond.

Flere av disse lederne støttet Hillary Clinton i valgkampen, og Washington Post har i stor grad vært kritisk til Trumps politikk og metoder.

Innvandringsdebatten i 2017

Men under møtet var tonen en annen.

– Jeg er her for å hjelpe dere gjøre det godt, sa Trump ifølge The Hill.

Det mange i Silicon Valley er mest opptatt av er å bevare tilgangen til utenlandsk arbeidskraft – kanskje spesielt fra India. Indiske IT-eksperter er svært ettertraktet i Silicon Valley, og beregninger har vist at de tjener langt over snittet amerikansk arbeidstakere.

Men med Trump i det hvite hus og republikansk kontroll i kongressen er det ventet kraftige innstramninger på området allerede i 2017.

Powered by Labrador CMS