Nyskaping

Nettskyekspert Geir Morten Allum går fra Microsoft til Basefarm.

– Jeg brenner for skyen

Geir Morten Allum (45) har de siste fem årene jobbet med forretningsutvikling og løsninger i nettskyplattformen Microsoft Azure hos Microsoft Norge. Nå blir han Azure-ekspert på kundeorienterte tjenester i Basefarm

Publisert Sist oppdatert

Sivilingeniøren fra Son gikk i 2000 ut fra datateknikklinjen ved NTNU til Accenture, hvor han i fem år jobbet med utvikling og prosjektledelse. I 2005 gikk han videre til Microsoft som løsningsspesialist og business development manager.

– Jeg brenner for skyen. Den gir kreative miljøer rom for innovasjon uten å måtte ha voldsom it-kompetanse eller kapital i ryggen. Programvare er høyt på dagsorden i de fleste bedrifter, og skytjenester er verktøyet for å realisere planene. Det er et spennende og aktuelt felt å jobbe innen nå, sier Geir Morten Allum.

Driftspartneren Basefarm vil gjøre offentlige skytjenester lettere tilgjengelig for markedet. Basefarm leverer driftskonsepter for tjenester både i den offentlige skyen og selskapets egne datasentre. Ansettelsen av Allum er strategisk for å forme tjenester i skyen – enten det gjelder nye eller fornying av gamle tjenester – for Basefarms kunder. Allum skal holde oversikt over mulighetene som allerede eksisterer og kommer på Azure-plattformen samt bidra til å omsette dette til konkrete tjenester for Basefarms kunder.

Powered by Labrador CMS