Nyskaping

Kontor på puben

Kontorplassen din trenger ikke å koste mer enn en billig frokost.

Publisert Sist oppdatert

I Sverige har bedriften Palaver Place gjort det enkelt for gründere å finne en tilfeldig plass å jobbe fra, skriver magasinet entreprenör. Du trenger bare å booke plass med mobilen.

Dyre gründerhus og hippe, kreative kontorfellesskap trenger ikke å være løsningen for ferske gründere som trenger kontorplasser. Det nystartede selskapet Palaver Place AB sørger for at gründere kan booke seg kontorplasser.

Gründerne kan kjøpe en Palaver Place for to til åtte timer, med priser fra 45 kroner. Innsjekking skjer via telefon. Kvitteringsbehandlingen forenkles til en enkelt månedlig regnskap.

– Jeg har selv startet en rekke kaféer, og likte den. Men jeg har også funnet ut at det ikke var noen infrastruktur for rapportering og kvitteringer. Vår digitale tjeneste, som er en helt ny forretningsmodell, styrer hele transaksjonen mellom den valgte jobbplassen, nettstedet og brukeren av tjenesten, sier Peter Henning, grunnlegger, daglig leder og designer av idéen som har vært tilgjengelig siden 2015.

Han har mer enn 20 års erfaring med prosjekter og organisasjoner.

– Behov for inspirerende miljøer, mellomlandinger, ikke å ha noen kontorplass i det hele tatt og kontorflukt.

Slik beskriver han noen av årsakene til at folk bruker tjenesten. Han legger til at de kan matche slik at vertene får flere gjester de gangene de ønsker det, Av de restaurantene som har eksistert siden starten, er blant annet Melker Andersson Mother, Pontus Frithiof Pocket City og Pocket Solna og Bjørn Franzen Boberg matsalar.

Vil du heller sitte på et hotellrom og arbeide, kan dette også ordnes.

- For oss er dette en fin måte å få folk inn i restauranten på – på tider når det er ellers er tomt. Dessuten er det en god markedsføring for oss, og en måte å nå nye kunder på, sier Melker Andersson til entreprenör.

Powered by Labrador CMS