Nyskaping

Gjengen i Ducky skal delta på tech-messen Ducky i Helsinki denne uken.

Norsk bedrift utvalgt som et av Europas mest lovende grønne startups

Trondheimsbedriften Ducky har gjort det mulig for folk å måle ens personlige klimaforavtrykk og delta i utfordringer som fremmer en grønnere livsstil.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsbedriften Ducky er utvalgt som en av Europas 30 mest lovende grønne oppstartsbedrifter og inviteres dermed med til tech-messen Slush i Helsinki i slutten av november.

Bedriften fra Trondheim har vært del av startup-akseleratoren til EUs hovedsatsning på klimainnovasjon, Climate-KIC, siden 2016 og har utviklet en interaktiv plattform som bygger folkets klimaengasjement.

Stort samfunnsfokus

Bogdan Glogovac fra Ducky hadde sitt første møte med Slush i 2016, og han har store forventninger til årets begivenhet:

– Det er proppfullt med energi, kaotisk og du er på konstant utkikk etter noen. Her samles inspirerende mennesker fra alle kanter, og verden blir litt mindre. Det hele er nesten for stort til å ta innover seg. Vi ser frem til å møte nye inspirerende mennesker, dele erfaringer og utforske nye muligheter. Slush er et viktig bevis på at det finnes stor bredde og aktivitet i det nordiske oppstartsmiljøet, sier han i en pressemelding.

Årets tema for Slush er “A call for solvers”. Fokus ligger på å finne de gründerne som sitter på løsninger til hvordan vi kan løse de største utfordringene menneskeheten står overfor. Klimaforandringer er en av dem, og det er utfordringen Climate-KIC er satt til å løse med mandat fra det Europeiske Institutt for Innovasjon og Teknologi (EIT).

– Climate-KIC er derfor i år partnere av Slush og har invitert med seg de 30 mest lovende Europeiske oppstartsselskapene innenfor grønn teknologi og bæredyktige startups til Helsinki. Vi er stolte av å kunne presentere Ducky, som har utviklet en innovativ plattform for å endre folks atferd til det beste for klimaet” forteller Mikkel Trym , som leder den nordiske delen av Climate-KICs startup akselerator.

Håndplukket

Ducky er den eneste bedriften fra Norge og skriver at de anser invitasjon som en viktig bekreftelse på at det vi jobber for betyr mye.

De er et ungt selskap med et ønske om å videreutvikle oss og tiltrekke oss nye og uutforskede muligheter. Climate-KIC har bidratt mye til den suksessen vi har hatt til nå, og vi håper på et nært og godt samarbeid også i fremtiden.

– Vi vet at mennesker bryr seg om miljøet og at de ønsker å bidra. Klima Oslo skriver at 76 prosent av Oslos innbyggere mener det er viktig å nå klimamål, og at 70 prosent av bedriftene i hovedstaden har miljø og klima som en del av deres forretningsstrategi. Det er dette engasjementet Ducky skaper et utløp for med sin teknologi”, forteller Bogdan.

Powered by Labrador CMS