Samfunn

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier årets budsjett er så stramt at det ikke blir plass til nye statsstipendiater.

Ingen nye statsstipendiater i år

For første gang på 17 år vil ikke Kulturdepartementet dele ut nye statsstipendier til kunstnere og akademikere.

Publisert Sist oppdatert

Det er kulturministeren som innstiller på nye statsstipendier overfor Stortinget, og normalt blir navnene på de nye statsstipendiatene offentliggjort i Kulturdepartementets budsjettforslag. Men i årets budsjett er det kun en kort omtale av selve ordningen, men ingen nye navn blir nevnt, skriver Klassekampen.

Kulturdepartementet bekrefter overfor avisen at årets tildelinger er avlyst på grunn av «en stram budsjettsituasjon».

Kulturdepartementets statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) svarer på vegne av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), som for tiden er i Sør-Korea i møter med antidopingbyrået WADA.

«Selv om det utvilsomt forelå gode kandidater, har regjeringen i en stram budsjettsituasjon ikke funnet å kunne prioritere midler til nye statsstipendiater for 2018», sier Fredriksen.

Siden ordningen ble innført i 1876, er 228 kunstnere og akademikere blitt tildelt dette stipendet som skal støtte opp om uavhengig, fri virksomhet innen kultur, samfunn og vitenskap.

I dag er i alt 30 statsstipendiater sikret en årsinntekt på 437.000 kroner. Statsstipendiet løper fram til pensjonsalder ved fylte 67 år. Ordningen for dem som allerede har fått stipendiet, videreføres.

Powered by Labrador CMS