Samfunn

Truslene fra Pyongyang kommer etter at CIA-sjef Mike Pompeo forrige uke antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea.

Nord-Korea truer USA med atomangrep

Nord-Korea har truet med å utføre et atomangrep i hjertet av USA dersom amerikanerne skulle forsøke å få Kim Jong-un til å gå av.

Publisert Sist oppdatert

– Skulle USA gjøre det minste forsøk på å avsette vår leder, vil vi svare med et nådeløst angrep i hjertet av USA ved hjelp av atombomber som vi har perfeksjonert over tid, sa en talsperson for det nordkoreanske utenriksdepartementet onsdag. Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Uttalelsen kommer etter at CIA-sjef Mike Pompeo antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea forrige uke.

Ekspertene ved 38 North, et overvåkingsprosjekt som holder til i Washington, anslår at Nord-Korea kan ha så mange som 20 atombomber og at det produseres en ny hver måned.

– Nordkoreanske raketter kan snart rekke fram til USA

Nord-Korea vil alt neste år kunne nå byer i USA med raketter som kan utstyres med atomstridshode, mener USAs militære etterretningstjeneste (DIA).

Amerikansk etterretning har tidligere anslått at det vil ta Nord-Korea minst tre år å utvikle interkontinentale raketter som kan nå mål i USA.

Nord-Koreas siste rakettprøveskytninger har fått amerikanerne til å endre syn, og DIA konstaterer nå at landet har kommet lenger i utviklingen av langtrekkende raketter enn tidligere trodd.

DIAs analyse er i samsvar med det sørkoreansk etterretning hevder, skriver Washington Post.

Ifølge avisen konkluderer USAs militære etterretning nå med at Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil være i stand til å produsere en pålitelig interkontinental rakett som kan utstyres med atomstridshode en eller annen gang i 2018.

Verken DIA eller Daniel Coats, sjefen for alle de amerikanske etterretningstjenestene, vil kommentere Washington Posts opplysninger.

Powered by Labrador CMS