Samfunn

Norge mindre konkurransedyktig enn før

Norge faller på IMDs rangering av verdens mest konkurransedyktige nasjoner, og bak begge de skandinaviske naboene både på generell og digital konkurransedyktighet.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år lanserer den sveitsiske handelshøyskolen IMD en rangering av verdens mest konkurransedyktige land, basert på en analyse av 240 ulike kriterier som blant annet måler prestasjoner, utfordringer, hvordan konkurranselandskapet ser ut, de største forbedringene, de største nedgangene, styrker og svakheter, og utvikling.

Sammenlagt får landene en score fra 0 til 100. Listen omfatter 63 land.

Verdens mest konkurransedyktige land

Digital konkurransedyktighet

For første gang i år rangeres også landene etter digital konkurransedyktighet. Landenes score baseres på indikatorer for teknologi og vitenskapelig infrastruktur, samt landets evne til å benytte seg av og utforske nye teknologiske muligheter innen både offentlig og privat sektor.

Både Sverige, Finland og Danmark havner på topp fem, mens Norge så vidt kaprer tiendeplassen.

– Singapore og Sverige har begge lagt til rette for å ta imot nye talenter utenlands fra, for å supplere den lokale innovasjonen. Og Finland, som ligger på 15. plass på den totale rangeringen, kommer på fjerdeplass på digital konkurransedyktighet. De har vært flinke til omstille seg i tider med store teknologiske forandringer, sier professor Arturo Bris, leder for IMDs Senter for Verdenskonkurranse, i en pressemelding.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS