Samfunn

Finansminister Siv Jensen er fornøyd med avtalen med EU.

Norge og EU bekjemper momssvindel

Norge og EU har fremforhandlet en avtale om administrativt samarbeid for å bekjempe momssvindel. Avtalen er den første EU har inngått med noe land.

Publisert Sist oppdatert

Finansdepartementet har nå fullført forhandlingene med Europakommisjonen om en avtale mellom Norge og EU om administrativt samarbeid for å bekjempe skattesvik på merverdiavgiftsområdet, skriver regjeringen i en pressemelding. Både i Norge og innen EU har det vært avdekket profesjonelle kriminelle nettverk, hvor det foregår omfattende svindel med merverdiavgift. Forhandlingene startet i 2015, og avtalen vil bli undertegnet og trer i kraft på et senere tidspunkt.

– Jeg er glad for at avtalen nå er ferdig forhandlet. Avtalen kan bli et viktig bidrag i kampen mot internasjonal momssvindel og økonomisk kriminalitet, og gir et svært godt grunnlag for et forsterket samarbeid på tvers av landegrensene, sier finansminister Siv Jensen (FrP).

Avtalen innebærer at landene vil bistå hverandre ved innfordring av krav og utveksling av opplysninger knyttet til merverdiavgift. Informasjonsutvekslingen vil gi bedre kontrollmuligheter mellom landene.

Powered by Labrador CMS