Samfunn

– Regjeringen vurderer å gå av

IT-skandalen i Sverige har utviklet seg til en fullskala regjeringskrise. Kilder i regjeringsapparatet sier ifølge flere svenske medier at statsminister Stefan Löfven vurderer å trekke seg.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge flere kilder tett på regjeringsapparatet i Sverige som har snakket med blant andre SVT og Aftonbladet, er det langt fra usannsynlig at han da kommer til å melde om sin egen og regjeringens avgang.

Fire borgerlige opposisjonspartier, som til sammen har flertall, har varslet at de vil rette mistillitsforslag mot tre av Löfvens ministre: infrastrukturminister Anna Johansson, innenriksminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist.

Flere medier melder at alternativet til Löfven vil være å gi de tre ministrene, som er svært sentrale i den sosialdemokratiske regjeringen, sparken.

Rett etter klokken 15 onsdag var den svenske regjeringen i ferd med å samle seg i regjeringsbygget Rosenbad i Stockholm.

Om regjeringen går av kommer partiet Alliansen til å ta over regjeringsmakten i landet. Parileder Anna Kinberg Batra vil i så fall bli ny statsminister i landet, ett år før valget.

Det er ventet at den svenske statsministeren Stefan Löfven skal holde pressekonferanse om den pågående regjeringskrisen i løpet av onsdag kveld. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Powered by Labrador CMS