Samfunn

Regjeringen vil flytte 273 millioner kroner for å følge opp IA-avtalen

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen og partene i arbeidslivet ble før jula 2018 enige om en ny intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv.

Avtalens mål er å bidra til høy sysselsetting ved å forebygge og redusere sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Sammenlignet med tidligere avtaleperioder er det gjort betydelige endringer i avtalens virkemidler, og partene er enige om at finansiering av disse skal gjøres gjennom omprioritering av midler som tidligere har blitt benyttet til andre tiltak innenfor IA-avtalen.

Fredag la regjeringen frem et forslag om å omprioritere bevilgninger på til sammen 273 millioner kroner for å iverksette de nye tiltakene, som blant annet inkluderer bransjeprogrammer, tilskudd til ekspertbistand og forsøk med kompetansetiltak.

Nesten alle pengene (268,7 millioner) hentes fra post 73 i statsbudsjettet under kapittelet om sykepenger. Midler som tidligere har blitt bevilget over denne posten har blitt benyttet til forebyggings- og tilretteleggingstilskudd og tilskudd til bedriftshelsetjeneste-honorar.

Disse tilskuddene er avviklet med virkning fra 1. januar 2019, og det er derfor ikke behov for bevilgning til formålet i 2019.

Powered by Labrador CMS