Ledelse

Rostrup har lang ledererfaring fra flere av Norges største selskaper.

Yara-topp blir finansdirektør i Telenor

Mens fungerende finansdirektør går over i nyopprettet lederstilling.

Publisert Sist oppdatert

Telenor Group har utnevnt Jørgen C. Arentz Rostrup (50) til ny finansdirektør, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag. Rostrup kommer fra stillingen som leder av Yaras operasjoner i Nord-Amerika, og vil slutte seg til Telenors konsernledelse senest 1. november i år.

– Jørgen har bred ledererfaring fra noen av Norges største selskap, både i Norge og internasjonalt fra fire kontinenter. Både hans internasjonale bakgrunn og ikke minst hans erfaring som finansdirektør i Hydro over flere år, gjør ham svært godt kvalifisert til å ta over som vår nye finansdirektør, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Rostrup har mer enn 20 års erfaring fra internasjonal forretningsvirksomhet. I løpet av sine fire år i Yara har han blant annet vært landssjef i Yara Ghana Ltd, før han tok over Nord-Amerika-operasjonene. Før det tilbragte han 22 år i Hydro, hvor han også hadde flere lederstillinger - blant annet finansdirektør, konserndirektør med ansvar for Energy-enheten, og finansdirektør i olje- og gassdivisjonen.

Rostrup, som er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, har også sittet i flere styrer, inkludert i selskap innenfor bank og privat eierkapital.

– Telenor har en av de mest inspirerende globale suksesshistoriene i Norge de siste tiårene, og jeg ser frem til å bli del av selskapet. Med min internasjonale bakgrunn både innenfor finans og forretningsutvikling samt eksponering mot ulike styresett og håndtering av saker som omhandler samfunnsansvar, ser jeg frem til å gi verdifulle bidrag til Telenors konsernledelse. I tillegg vil selvsagt min hovedoppgave være å sikre verdiskapning for Telenors aksjonærer samt å sørge for forutsigbare finansielle utsikter, sier Rostrup.

Utvider konsernledelsen

Fungerende finansdirektør Morten Karlsen Sørby vil fortsette i stillingen fram til Rostrup tiltrer. Deretter vil han tre inn i en nyopprettet stilling som konserndirektør med ansvar for Telenors «igangsatte strategiske transformasjon for å møte de digitale mulighetene som selskapet står ovenfor,» melder selskapet.

Karlsen Sørby forblir dermed en del av Telenors konsernledelse, og kommer i sin nye stilling kommer til å rapportere til- og jobbe tett med konsernsjef Sigve Brekke.

– Jeg ønsker å takke Morten for hans meget verdifulle bidrag som fungerende finansdirektør i en utfordrende periode for Telenor. Jeg er overbevist om at Morten vil gi seg i kast med sin nye oppgave i konsernet med samme energi og verdifulle kunnskap som han har bidratt med i en rekke ledende stillinger i selskapet tidligere. Med sin brede erfaring, både finansielt og operasjonelt, vil Morten spille en viktig rolle i Telenor framover, sier Sigve Brekke.

Powered by Labrador CMS