Arbeidsliv

SKAMBELAGT: – Ungdommen som kommer hit, oppfatter Nav som noe skambelagt, sier Mohamed Fariss.

Ildsjelen

For noen kan veien ut i arbeidslivet virke umulig. Mohamed Fariss hjelper der andre har gitt opp.

Publisert Sist oppdatert

MAGASINET VELFERD: Hva gjør du, når du er 16 år, og har fått så mange bøter for narkotikasalg at du har lagt deg opp en gjeld på en halv million kroner? Og hvordan overtaler man ham til å søke jobber, komme seg inn i et vanlig arbeidsmarked der han vil tjene kanskje 150 kroner timen?

Dette er problemstillinger Mohamed Fariss (38) jobber med i hverdagen. I 20 år har han vært ungdomsarbeider. Han var med helt i starten da Riverside ungdomsklubb overtok lokalene i hjertet av Grønland i Oslo, rett ved Akerselva i 2001.

Unge innvandrergutter og jenter, ungdom på utsiden, som andre har gitt opp, er de han hver eneste dag lirker i eller setter til veggs, alt ettersom hvor veletablert relasjonen til dem er. Han har hjulpet folk som har blitt skutt på, som har skutt selv, som har vært en del av «grønlandgjengen», forteller han. Mange av dem har vanket på klubben i oppveksten, de har ingen utdanning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS