ledertips

3 planleggingstips

Oppgavelister kan motivere, men de kan også føles for overveldende.

Publisert Sist oppdatert

En av grunnene til at oppgavelister kan ta motet fra en, er at de vanskelige, komplekse og viktige tingene har en tendens til å blir stående på listen over tid, skriver Kethleen McGowan på Psychology Todays nettsider.

Det finnes imidlertid gode og dårlige måter å lage oppgavelister på, skal man tro ekspertene.

For folk som har en tendens til å utsette oppgaver, kan listeskrivingen bli en sovepute. Listeskriving blir betraktet som en oppgave i seg selv, og prioriteres sammen med andre detaljer og lite viktige forespørsler som dukker opp der og da. Mens de viktige oppgavene utsettes. I slike tilfeller kan oppgavelister være en god hjelp hvis de brukes på riktig måte. Hvis man ser at en viktig oppgave blir værende på listen over tid, så er det et signal på du bør ta hånd om den med en gang. Alternativt kan du innrømme at du aldri kommer til å gjøre dette, og stryke oppgaven fra listen.

Her er tre tips om hvordan man kan snekre sammen gode oppgavelister:

* Bryt oppgaven ned i mindre biter.
Det er lettere å begynne på en stor og viktig oppgave hvis du deler den opp i mindre deler, bestående av spesifikke aktiviteter og delmål. Oppgavelisten vil riktignok bli mye lenger, men den blir samtidig et mye nyttigere verktøy.

* Oppretthold fokus.
Hvis du jobber med noe viktig, men begynner å tenke på et problem som tilhører en annen oppgave, skriv det ned på arbeidslisten. Vend tilbake til dette problemet når den første oppgaven er gjennomført.

* Lag et tidsskjema.
Lag en listen hvor du planlegger når du skal begynne på og avslutte en oppgave. På denne måten får du oversikt, og det er mindre sannsynlig at du blir overveldet eller distrahert av andre hastesaker med lav prioritet.

Powered by Labrador CMS