Samfunn

Norske Melodi Grand Prix har vært, og er fortsatt et utstillingsvindu for norske artister. Tix vant finalen i 2021.

De taler musikkbransjens sak

I Norge har interesseorganisasjoner på begge sidene av bordet funnet sammen. Slik forvalter de makten i musikkbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagens mektige i musikkbransjen er historie. Strømmegigantenes makt må man tilsynelatende bare leve med. Her hjemme taler interesseorganisasjonene musikkbransjens sak. Det gir dem makt. De representerer både medlemmer som er kunstneriske ansatte og dem som driver innen kreativ næringsvirksomhet. Men hvem er lederne av disse organisasjonene? Hvor kommer de fra?

Trønderen Hans Ole Rian er én av kulturtoppene som kulturminister Abid Raja og Kulturdepartementet lytter til. Som forbundsleder i landets største kunstnerorganisasjon, Creo, har han i en årrekke vært med på å påvirke politiske prosesser i musikk-Norge.

Han har bakgrunn fra kulturskolene og det frivillige kulturlivet, og har vært lærer, dirigent, instruktør, sommerkurssjef, kursholder og arrangør. I tillegg drev han også sitt eget firma, som selvstendig næringsdrivende innenfor kulturområdet. Han har hovedfag i musikk og utdanning i ledelse, administrasjon og entreprenørskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS