lederbonuser

Lederbonuser i DNB er neppe "Exit" nok for kundene

Mens Hydro besluttet å fryse lederlønnningene i 2020 og kutte toppledelsens bonus fullstendig som følge av koronasituasjonen, bevilget DNB-toppene seg 84 millioner bonuskroner, skriver Torgeir Flatjord.

Publisert Sist oppdatert

Av Torgeir Flatjord, lederutvikler og skribent.

«Hva var det jeg sa?" Jeg liker ikke uttrykket og har egentlig bestemt meg for aldri å bruke det. Allikevel dukket det opp igjen nylig da jeg leste at ledergruppen i DNB delte 84 millioner bonuskroner seg imellom som en ekstra bonus for 2020, på toppen av noen fra før ganske gode topplederlønninger vil nok mange hevde. Det blir ikke overskrifter i media uten. Hvorfor «hva var det jeg sa?» dukket opp nå kommer litt senere.

Dagens Næringsliv forteller over en helside 11. mars at "DNB-toppene tjente i snitt syv millioner kroner i fjor". Styreleder i DNB, Olaug Svarva, leser opp standardsvaret vi hører hver gang tema høye lederlønninger dukker opp i pressen, og særlig gjelder dette for statlige eller halvstatlige virksomheter som f.eks. DNB. Dette må til, sier hun, for at DNB skal være konkurransedyktig og matche andre norske topplederlønninger. Hun om det. Sammenhengen mellom lederdyktighet og lønn er neppe forskningsbasert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS