DP helg

Espen Berg Trio: Bárður Reinert Poulsen, Espen Berg, Simon Olderskog Albertsen. Foto: Leikny Havik Skjærseth.

Ny singel fra Espen Berg Trio og Silje Nergaard

Låta I'd Do It for Your Love (feat. Silje Nergaard) er andre singel fra Espen Berg Trios kommende album "Fjære", som er ute i mai 2022.

Publisert Sist oppdatert

Albumet "Fjære" består av sju nye komposisjoner signert Berg og er spilt inn i en tid der det har vært vanskelig å samles. Som en motvekt til dette, og som et symbol på samhold og vennskap har trioen for første gang tatt med seg gjesteartister i studio: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) og Silje Nergaard (vokal).

Espen Berg Trio og Silje Nergaard delte scene på turné i Japan i 2017, og Espen og Silje har fortsatt å jobbe sammen som duo. På deres versjon av I’d Do It For Your Love (Paul Simon) er kvartetten samlet igjen. Espens arrangement implementerer noe av trioens særegenhet, men er allikevel tro mot originalen. Silje briljerer med sin nydelige tolkning av melodien. Låta er spilt inn over flere dager, i flere land, på grunn av utfordringer med koronarestriksjoner.

Espen Berg Trio er en prisvinnende og kritikerrost norsk pianotrio med et nedslagsfelt som strekker seg langt utenfor landets grenser. Trioen har solgt ut konsertsaler i Tokyo, Guangzhou, Kyoto og Hong Kong, og er omtalt som en viktig ny stemme i det overfylte feltet av post-E.S.T.-trioer (Jazz Journal, UK). Musikken kan gi assosiasjoner til Brad Mehldau, Keith Jarrett, Shai Maestro eller TigranHamasyan, men er først og fremst et personlig bidrag til fornyelsen av pianotrio-formatet og den nordiske jazzen, anført av en kombinasjon av sterke melodier, rytmisk kompleksitet, teknisk toppnivå og lekent samspill.

Powered by Labrador CMS