Film og tv

Den stjerne­spekkede, ­norske julefilmen «­Gledelig jul» kan ­beskrives som en blanding av «Love ­Actually» og «Hjelp det er jul».

– På tide med en norsk julefilm for voksne

Henrik M. Dahlsbakken savnet en norsk julefilm myntet på voksne. Derfor har han sammen med Erlend Loe lagd en film han mener tar norsk julefeiring på kornet, og som han håper folk vil se igjen hvert år.

Publisert Sist oppdatert

Med et stjernelag av skuespillere innenfor humor og komikk ble det til tider litt for hyggelig under innspilling, innrømmer han. Likevel kan publikum forvente både en morsom og rørende film som i tillegg til tar opp store spørsmål som ensomhet og ulikhet.

1. Hva gjorde at du ville lage en julefilm?

– Jeg er veldig glad i julen selv, og har lenge tenkt at det er på tide at man lager en julekomedie også for voksne i Norge – på lik linje med «Love Actually» og «Hjelp, det er juleferie». Så det var idéen opprinnelig, og så liker jeg å gjøre komedier.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS