DP helg

«URverk» er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt av inn av Ulf Risnes i perioden 1977 til og med 1988.

Ulf Risnes med 12 utgivelser

Gir ut nyinnspillinger av låter som ble skrevet i perioden 1977-1988.

Publisert Sist oppdatert

«URverk» er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt av inn av Ulf Risnes i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 7 og albumet "Før Æ Dør".

– I 1981 ble jeg med i mitt første ekte band, med trommer, bass og sologitarist. Bandet fikk samme navn som kompisgjengen på Munkvoll. Vi ga ut de beste av låtene våre i 2013 på albumet «det Gurgles!». Men da jeg begynte å jobbe med «URverk» fant jeg svært lite fra 81, bandet tok all energien jeg hadde til musikk, og fokuset skiftet fra opptak til å spille live, sier Risnes i en pressemelding.

Men de gamle båndene er ikke den eneste kilden til materiale til «URverk»:

– I tillegg til opptak har jeg flere permer fylt med tekster, og der fant jeg ganske mange som ikke var innspilt. Det rare er at jeg fortsatt husker sangene, selv om de bare er notert med tekst og besifring og ingen noter. Dette er sterkt nok bevis for meg på at sangene har tålt tidens tann.

Foto Grappa

Sangene på «Før Æ Dør» er nesten alle slike glemte låter, funnet i permer. De er spilt inn i to omganger, den første rundt 2000. Da valgte Risnes de låtene han trodde medmusikantene Sola og Jonna ville like best, det vil si de mest utadvendte og morsomme låtene som «Onenaneni» og «Klar te Dyst».

– De andre låtene har jeg spilt inn i 2018, og er et direkte resultat av at jeg begynte med URverkprosjektet. Disse låtene er mer innadvendte og filosofiske, veldig opptatt av døden.

Knut Juel fra det Gurgles har stilt opp som trommis, på låter som gjerne kunne blitt spilt av Gurgles Mk II. Dermed er «Før Æ Dør» et overgangsalbum, mellom Gurgles MK I og II. De er også de siste sangene som ble skrevet i Stabells veg.

Ett og ett album av URverk-serien slippes hver måned på vinyl, hvor alle sammen kommer med tekster og bilder fra perioden sangene ble spilt inn, og med èn garanti: hjemmelaget.

Powered by Labrador CMS