Ledelse

3 grunner til at rekrutterere sliter på LinkedIn

Kandidater bruker ikke LinkedIn slik rekruttererne tror.

Publisert Sist oppdatert

Å rekrutterere via LinkedIn kan være vanskelig. Én av årsakene er at rekrutterere tror jobbsøkere bruker karrierenettverket LinkedIn på en annen måte enn det de faktisk gjør. Det hevder den britiske konsulenten Andy Headworth, som har spesialisert seg på rekruttering via sosiale medier.

I bloggen sin lister han opp ulike grunner til at rekruttere og kandidater ikke finner hverandre på LinkedIn, forteller HR Norge på sine hjemmesider.

Én forklaring på at LinkedIn-rekruttering mislykkes er ifølge Headworth at mange kandiater sjelden bruker LinkedIn.

  • Kandidater legger ikke inn utfyllende LinkedIn-profiler, og har ofte heller ikke lagt inn de nøkkelordene rekruttererne bruker når de søker. Headworths erfaring er at det er vanlig at folk toner ned LinkedIn-profilene sine slik at de kun inneholder basisinformasjon.
  • Rekrutterere bruker sin primære e-postadresse på LinkedIn. Mange av kandidatene bruker en sekundær e-postadresse som de sjekker når de måtte huske det. Dermed er det slett ikke sikkert at rekrutterere som sender e-post via LinkedIn får noe svar. En del velger også å overse denne e-posten, all den tid de vet at posten som kommer her stort sett kommer fra selgere eller rekrutterere.
  • En tredje årsak til at rekrutterere strever med å få tak i de rette kandidatene er måten rekrutterere og kandidater bygger nettverk på. Mens rekrutterere tenker strategisk og ønsker å bygge bransjenettverk, vil kandidatene gjerne være fornøyd med smalere nettverk hvor de legger til venner og bransjekolleger.
Powered by Labrador CMS