Ledelse

Telenor-sjef Sigve Brekke er avslørt av Kapital som cv-jukser.

Brekke bløffet på cv-en

Han ble hyllet som en stjerne da han ble presentert som ny Telenor-sjef. Nå viser det seg at cv-en som han har bygget karrieren på inneholder falsk informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Kapital.

Det er bachelorgraden i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark som ikke er korrekt. I tillegg ga han inntrykk av at han var Høyskolekandidat da han som statssekretær søkte et forskningsopphold på Harvard. Ifølge Høgskolen i Telemark har de ikke tildelt Brekke noen grad.

I Brekkes læresetninger om ledelse, som han utviklet mens han ledet Telenors thailandske mobilselskap Dtac, syndes det dermed mot læresetning nummer fire: «Stay honest».

– Vi kan ikke finne dokumentasjon på at Sigve Brekke har blitt tildelt noen grad som høyskolekandidat ved tidligere Telemark distriktshøgskole i Bø, sier rektor Kristian Bogen ved Høgskolen i Telemark til Kapital.

Den uriktige informasjonen om bachelorgraden dukket første gang opp i årsrapporten for 2004 til Telenors børsnoterte datterselskap Dtac i Thailand. I årene før står det ingenting om dette.

Brekke har imidlertid en mastergrad, en ett-årig såkalt Mid-Career Master in Public Administration fra Harvard Kennedy School of Government.

Powered by Labrador CMS