Ledelse

Få det beste ut av late medarbeidere

På sitt beste kan de late være både smarte og effektive.

Publisert Sist oppdatert

Hvis det er viktig å få jobben gjort, vil du sannsynligvis ikke delegere saken til en medarbeider du ser på som lat. De late har imidlertid noen egenskaper som kan være til nytte, minner nettstedet Inc.com om. Sannsynligheten er for eksempel absolutt til stede for at de late både kjenner snarveiene og at de vet hva som er de mest effektive måten å gjøre ting på.

Inc.com gir noen råd om hvordan du kan få det beste ut av late medarbeidere. Det vil i denne sammenhengen si medarbeidere som har kompetansen til å levere, men som leverer uten å anstrenge seg særlig mye. Her er et par av rådene:

  • Når de ser ut til å kjede seg...
    Finn utfordringer som appellerer. Gi dem oppdrag som ligger på et høyere nivå.
  • Når de ser ut til å være inaktive... kan årsaken være at de har funnet en mye enklere og/eller bedre måte å gjøre ting på.
    Lær av måten de jobber på, og be dem om å lære bort til flere.

Business Insider har tidligere publisert en artikkel der det hevdes at ledere som er både flinke og late, kan være de mest effektive lederne. Årsaken er at de gjerne er flinke til å ta vanskelige beslutninger. Dette kan være ledere som har et ønske om å gjøre ting enklere, og har den mentale klarheten som skal til for å finne smarte måter å gjøre det på. Noen av kjennetegnene ved denne typen ledere kan være:

  • De unngår en del lite viktige oppgaver som “haster”, som meningsløse møter.
  • De delegerer til andre for å få tingene gjort.
  • De fokuserer på det som er viktig for at man skal komme seg videre, istedenfor å la seg distrahere av unødvendig ekstraarbeid.
Powered by Labrador CMS