Arbeidsliv

Pensjonsreformen fungerer etter planen

Publisert Sist oppdatert
Antallet eldre som kombinerer arbeid med alderspensjon, økte kraftig etter pensjonsreformen som ble innført i 2011. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I andre kvartal 2010 kombinerte bare 9 prosent av landets 62- til 66-åringer jobb og alderspensjon. I samme kvartal i fjor var andelen oppe i 45 prosent, skriver SSB.

Målet med reformen var å få folk til å stå lengre i arbeid.

Veksten i antall 61-åringer som fortsetter i jobb, har vært sterkest i næringer dominert av privat sektor, og særlig i industrien. Noe av forklaringen kan være at offentlig sektor allerede før reformen hadde en høyere andel eldre i jobb enn privat sektor. Det er også tilfelle i dag.

I høst presenterte også NAV tall som viste at reformen fungerte etter intensjonen.

– Allerede i 2011 så vi en markant økning i andelen 62-åringer som var i jobb. Fram til 2014 har dette forplantet seg videre til høyere aldre, ved at det samme årskullet også jobbet mer ved fylte 65 år. Så langt i 2015 ser vi at denne effekten fortsetter, uttalte Ole Christian Lien til Dagens Perspektiv da.

Seniorsysselsettingen øker, og mest for de uten høyere utdanning viser tall fra @ssbnytt https://t.co/WCfOS5JvWG pic.twitter.com/R5BkyZ2KrT

Powered by Labrador CMS