Ledelse

Jonas Gahr Støre (Ap) og Knut Aril Hareide (Krf) er overbegeistret for at Norge representeres på trenerbenken i Premier League ut sesongen. Selv om det er på en kort kontrakt.

«Vi skal alle være stolte»

Ole Gunnar Solskjær er klar for en av verdens største klubber. Det norske folk har mye av æren, mener Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag formiddag ble det endelig bekreftet: Ole Gunnar Solskjær blir manager for Manchester United, frem til de finner en bedre kandidat.

– En formidabel lederutfordring, slår leder av HR Norge, Even Bolstad fast på Twitter.

Congratulations and best of luck, @ManUtd and @olegs26_ole Ole Gunnar Solskjær. An incredible #leadership challenge. https://t.co/Z53xziSv4f

Han føyer seg på den lange listen av prominente norske gratulanter, de eneste i hele verden som er utelukkende begeistret for utnevnelsen.

Statsminister Erna Solberg var allerede tirsdag – før den offisielle utnevnelsen – ute med en gratulasjon på Twitter.

Etter å ha trukket den tilbake i påvente av endelig bekreftelse, kunne Solberg endelig slippe jubelen løs onsdag formiddag.

FINALLY CONFIRMED! Great day for Norwegian football. Good luck keeping control of the Red Devils, @olegs26_ole

Opposisjonsleder Jonas Gahr Støre mener det norske folk skal være stolte.

Ole Gunnar Solskjær blir manager for selveste Manchester United. Vi skal alle være stolte! Husk lærdommen du fikk fra Sir Alex: «Enkeltspillere scorer mål, lag vinner kamper!» Viktig på fotballbanen som i samfunnet! Heia Ole Gunnar!

Ja, mener Knut Arild Hareide, som har flørtet heftig med Støre i høst. Men husk! De, eller i Hareides tilfelle «vi», på venstresiden er ikke bare glad i korte kontrakter – særlig når den ansatte så åpenbart er kvalifisert.

Da ble jo det helt riktig å la denne meldingen stå! Gratulerer Ole Gunnar Solskjær! Og jeg er skeptisk til midlertidige ansettelser - gi Solskjær jobben permanent, United! https://t.co/2rxNsBhzNR

Powered by Labrador CMS